Haal je veel inspiratie uit mijn blogs? Je mag mij altijd trakteren op een theetje šŸµIn het leven bestaat alles uit evenwicht.

Toch is er iets interessants aan de hand: heel wat klanten van De Zelfzorg Expert zijn een belangrijk evenwicht verloren. Ze zijn ongelooflijk begripvol voor anderen, maar vergeten even begripvol voor zichzelf te zijn.

Dus neem ik hen vaak even mee uit hun verhaal. En ik stel hen de vraag: wat als je jouw verhaal zou horen van een goeie vriend(in). Zou je dan ook zo streng voor hen zijn als je nu voor jezelf bent?

De reactie die ze dan geven is magisch: "ah nee, ik zou zeggen dat ze tijd voor zichzelf mogen nemen, dat ze zich niet moeten forceren en dat het allemaal niet te onderschatten is wat ze hebben meegemaakt."

Het volstaat op dat moment om te zwijgen, geduldig te zijn en te zien wat er gebeurt als ze beseffen wat ze net hebben verteld.

Ook jij mag even lief, mild en begripvol zijn voor jezelf als voor alle anderen in je omgeving. Jij hoeft het niet "beter" te doen dan iemand anders. Ook jij mag jouw eigen raad opvolgen.

Deel deze zelfzorg (z)ingeving

door anderen bekeken


Liefde en vriendschap geven en nemen
Reflectiemoment ongeduld
CarriĆØre-Succesvol
zelfvertrouwen niet helpen
Reflectiemoment Pasen
Perfectionisme wat je over jezelf gelooft
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Starten met zelfzorg?

Dan is Het praktische zelfzorgboek misschien iets voor jou. Dit boek in handig formaat helpt jou om meer inzichten te krijgen in jezelf en wat jij nodig hebt om je goed te voelen en gelukkig te zijn.

Het praktische zelfzorgboek
>