• Home
  • Blog
  • Je carrière is niet hetzelfde als je leven

Je carrière is niet hetzelfde als je leven

0 comments

Je bént niet je carrière...

Deze quote is niet helemaal exact vertaald en is zoals elke quote vatbaar voor interpretatie. Maar toch vond ik hem de moeite waard om te delen. 

Ambitieuze perfectionisten hebben de neiging om te geloven dat als ze carrière maken en veel geld verdienen met wat ze doen, dat ze daardoor geslaagd zijn in het leven.

In onze maatschappij krijgen we ook nog steeds veel respect als we "hoog" op de sociale ladder klimmen.

Om misvattingen te vermijden: daar is niets mis mee. En zoals steeds is het niet aan mij om daarover een oordeel te hebben.

Maar er is ook méér in het leven dan carrière maken. Naast je carrière mag je óók een leven uitbouwen. Het is perfect mogelijk om een mooie balans te creëren tussen een rijk gevuld privéleven en een bloeiende carrière.

De basisgedachte achter deze quote is dus heel eenvoudig: vergeet niet van ook te leven naast een carrière te maken. Het mooiste wat je jezelf kan gunnen in het leven is om een rijk en gevuld leven te leiden - op de werkvloer én ernaast.

hoe zie jij dit evenwicht?

About the Author

Follow me

Lieselot is trotse mama van Mathias en gelukkig getrouwd met Dieter. Carrière maken, zorgen en klaarstaan voor anderen was jaren haar prioriteit, tot ze zelf ziek werd en zelfzorg steeds belangrijker werd in haar leven. Nu combineert ze zelfzorg met de zorg voor anderen als Zelfzorg Expert.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>