Haal je veel inspiratie uit mijn blogs? Je mag mij altijd trakteren op een theetje 🍵Eerlijk zijn is belangrijk. Als jij eerlijk bent is de logische stap dat je eerlijkheid terug krijgt. Het risico schuilt erin dat je zal verwachten dat anderen ook eerlijk zijn. Helaas is niet iedereen even eerlijk. En helaas overkomt het velen wel eens dat ze die eerlijkheid verwachten omdat ze zélf eerlijk zijn. 

Tegelijk mag je van een leeuw ook niet verwachten dat hij jou niet zal opeten omdat hij hem niet opeet. Dus let op met verwachten en ervan uitgaan dat anderen hetzelfde met jou doen als jij met hen.

Eerlijk moet je vooral zijn voor jezelf, zodat je nog in de spiegel kan kijken en omdat je een eerlijk persoon bent. En verder is het belangrijk dat je alert bent op hoe de andere reageert. Helaas is niet iedereen eerlijk. Wees je daarvan bewust en hou steeds je ogen open.

Als je een leeuw niet aanvalt of hem geen angst aanjaagt, dan is de kans heel groot dat hij jou ook niet zal aanvallen. Maar van zodra hij nog maar het gevoel heeft dat er gevaar schuilt, schiet de leeuw in actie.

Zo is het ook met eerlijkheid: wees zelf zo eerlijk mogelijk, maar blijf alert op de signalen. 

Wanneer was iemand niet eerlijk met jou?
Had je de signalen opgevangen?
Of ging je ervan uit dat die persoon eerlijk zou zijn?

Deel deze zelfzorg (z)ingeving

door anderen bekeken


Liefde en vriendschap geven en nemen
Affirmatie geweldige mama
Reflectiemoment ongeduld
zelfvertrouwen niet helpen
Affirmatie leven vieren
Reflectiemoment Pasen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Starten met zelfzorg?

Dan is Het praktische zelfzorgboek misschien iets voor jou. Dit boek in handig formaat helpt jou om meer inzichten te krijgen in jezelf en wat jij nodig hebt om je goed te voelen en gelukkig te zijn.

Het praktische zelfzorgboek
>