• Home
  • Blog
  • Liefde en vriendschap eerlijk zijn

Liefde en vriendschap eerlijk zijn

0 comments

Eerlijk zijn is belangrijk. Als jij eerlijk bent is de logische stap dat je eerlijkheid terug krijgt. Het risico schuilt erin dat je zal verwachten dat anderen ook eerlijk zijn. Helaas is niet iedereen even eerlijk. En helaas overkomt het velen wel eens dat ze die eerlijkheid verwachten omdat ze zélf eerlijk zijn. 

Tegelijk mag je van een leeuw ook niet verwachten dat hij jou niet zal opeten omdat hij hem niet opeet. Dus let op met verwachten en ervan uitgaan dat anderen hetzelfde met jou doen als jij met hen.

Eerlijk moet je vooral zijn voor jezelf, zodat je nog in de spiegel kan kijken en omdat je een eerlijk persoon bent. En verder is het belangrijk dat je alert bent op hoe de andere reageert. Helaas is niet iedereen eerlijk. Wees je daarvan bewust en hou steeds je ogen open.

Als je een leeuw niet aanvalt of hem geen angst aanjaagt, dan is de kans heel groot dat hij jou ook niet zal aanvallen. Maar van zodra hij nog maar het gevoel heeft dat er gevaar schuilt, schiet de leeuw in actie.

Zo is het ook met eerlijkheid: wees zelf zo eerlijk mogelijk, maar blijf alert op de signalen. 

Wanneer was iemand niet eerlijk met jou?
Had je de signalen opgevangen?
Of ging je ervan uit dat die persoon eerlijk zou zijn?

About the Author

Follow me

Lieselot is trotse mama van Mathias en gelukkig getrouwd met Dieter. Carrière maken, zorgen en klaarstaan voor anderen was jaren haar prioriteit, tot ze zelf ziek werd en zelfzorg steeds belangrijker werd in haar leven. Nu combineert ze zelfzorg met de zorg voor anderen als Zelfzorg Expert.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>