Perfectionisme iedereen anders

0 comments

Perfectionisten hebben nogal eens de neiging om van zichzelf te verwachten dat ze alles aankunnen. Anderen kunnen het toch ook, dus waarom lukt het mij dan niet?

Daarbij verliezen deze zeer ambitieuze mensen één ding uit het oog. Natuurlijk hebben ze veel talenten en het mag duidelijk zijn dat ze effectief veel aankunnen. Alleen vergeten ze dat iedereen anders is. En dat ze zich niet kunnen vergelijken met de beste kwaliteiten van iedereen. 

Deze lieve perfectionisten staan er niet altijd bij stil dat iedereen met bepaalde talenten ook heel slecht kan zijn in iets totaal anders. Dus ook zijzelf... Het is niet omdat de schoen perfect past voor iemand met schoenmaat 42, dat die daarom ook als gegoten zit voor iemand met schoenmaat 37. Ook al vind je dezelfde schoen mooi en zou je hetzelfde paar in jouw maat vinden, dan nog is dat geen garantie dat die schoenen jou evengoed passen als ze bij de andere persoon passen.

Dus, lieve perfectionist, het is helemaal oké dat sommige dingen voor jou niet werken. Ook al lijken ze perfect te werken voor iemand anders en ook al zie je op het eerste zicht geen reden waarom dat voor jou niet zou kunnen. Soms mag je iets gewoon loslaten. Omdat het niet bij je past. Omdat er voor jou een ander paar schoenen is weggelegd...

Wat mag jij loslaten omdat het niet bij je past?

About the Author

Follow me

Lieselot is trotse mama van Mathias en gelukkig getrouwd met Dieter. Carrière maken, zorgen en klaarstaan voor anderen was jaren haar prioriteit, tot ze zelf ziek werd en zelfzorg steeds belangrijker werd in haar leven. Nu combineert ze zelfzorg met de zorg voor anderen als Zelfzorg Expert.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>