Haal je veel inspiratie uit mijn blogs? Je mag mij altijd trakteren op een theetje 🍵Perfectionisten hebben nogal eens de neiging om van zichzelf te verwachten dat ze alles aankunnen. Anderen kunnen het toch ook, dus waarom lukt het mij dan niet?

Daarbij verliezen deze zeer ambitieuze mensen één ding uit het oog. Natuurlijk hebben ze veel talenten en het mag duidelijk zijn dat ze effectief veel aankunnen. Alleen vergeten ze dat iedereen anders is. En dat ze zich niet kunnen vergelijken met de beste kwaliteiten van iedereen. 

Deze lieve perfectionisten staan er niet altijd bij stil dat iedereen met bepaalde talenten ook heel slecht kan zijn in iets totaal anders. Dus ook zijzelf... Het is niet omdat de schoen perfect past voor iemand met schoenmaat 42, dat die daarom ook als gegoten zit voor iemand met schoenmaat 37. Ook al vind je dezelfde schoen mooi en zou je hetzelfde paar in jouw maat vinden, dan nog is dat geen garantie dat die schoenen jou evengoed passen als ze bij de andere persoon passen.

Dus, lieve perfectionist, het is helemaal oké dat sommige dingen voor jou niet werken. Ook al lijken ze perfect te werken voor iemand anders en ook al zie je op het eerste zicht geen reden waarom dat voor jou niet zou kunnen. Soms mag je iets gewoon loslaten. Omdat het niet bij je past. Omdat er voor jou een ander paar schoenen is weggelegd...

Wat mag jij loslaten omdat het niet bij je past?

Deel deze zelfzorg (z)ingeving

door anderen bekeken


Liefde en vriendschap geven en nemen
Zelfliefde Anders zijn
Aanvaarding tijd
zelfvertrouwen niet helpen
Perfectionisme wat je over jezelf gelooft
Aanvaarding loslaten
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Starten met zelfzorg?

Dan is Het praktische zelfzorgboek misschien iets voor jou. Dit boek in handig formaat helpt jou om meer inzichten te krijgen in jezelf en wat jij nodig hebt om je goed te voelen en gelukkig te zijn.

Het praktische zelfzorgboek
>