zelfliefde jezelf mishandelen

0 comments

In het leven bestaat alles uit evenwicht.

Toch is er iets interessants aan de hand: heel wat klanten van De Zelfzorg Expert zijn een belangrijk evenwicht verloren. Ze zijn ongelooflijk begripvol voor anderen, maar vergeten even begripvol voor zichzelf te zijn.

Dus neem ik hen vaak even mee uit hun verhaal. En ik stel hen de vraag: wat als je jouw verhaal zou horen van een goeie vriend(in). Zou je dan ook zo streng voor hen zijn als je nu voor jezelf bent?

De reactie die ze dan geven is magisch: “ah nee, ik zou zeggen dat ze tijd voor zichzelf mogen nemen, dat ze zich niet moeten forceren en dat het allemaal niet te onderschatten is wat ze hebben meegemaakt.”

Het volstaat op dat moment om te zwijgen, geduldig te zijn en te zien wat er gebeurt als ze beseffen wat ze net hebben verteld.

Ook jij mag even lief, mild en begripvol zijn voor jezelf als voor alle anderen in je omgeving. Jij hoeft het niet “beter” te doen dan iemand anders. Ook jij mag jouw eigen raad opvolgen.

About the Author

Follow me

Lieselot is trotse mama van Mathias en gelukkig getrouwd met Dieter. Carrière maken, zorgen en klaarstaan voor anderen was jaren haar prioriteit, tot ze zelf ziek werd en zelfzorg steeds belangrijker werd in haar leven. Nu combineert ze zelfzorg met de zorg voor anderen als Zelfzorg Expert.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>