Is mijn verhaal herkenbaar voor jou?

Ik was een ambitieuze en gedreven vrouw. Met een overvolle agenda, een mooi huis en een fantastische job. Maar diep vanbinnen was ik niet gelukkig. En ik had geen idee hoe dat kwam.

Als je in theorie alles hebt om gelukkig te zijn, maar je je in de realiteit moe en ongelukkig voelt, dan moeten wij eens praten.


In theorie zag mijn leven er goed uit. Ik had een geweldige job, fijne vrienden, een prachtig zoontje, een carrière in stijgende lijn. Mijn sociaal leven was druk en financieel ging het mij voor de wind. Het leek erop alsof ik het allemaal mooi voor elkaar had.

Maar stiekem was ik ongelukkig. Ik was bang voor het moment dat ik "door de mand zou vallen". Ik vreesde het moment waarop anderen zouden inzien dat ik helemaal niet zo goed was als zij dachten.

Ik had een enorm gebrek aan zelfvertrouwen en onbewust leed ik onder perfectionisme. Ik cijferde mezelf weg voor anderen en vluchtte in mijn werk om een gevoel van voldoening te voelen.

Ook jij verdient het om jezelf te zien zoals je bent.

Als Zelfzorg Expert ben ik mij gaan verdiepen in zelfzorg. Wat betekent dat precies? Wat is échte zelfzorg? Zelfzorg betekent in mijn ogen het vinden van een evenwicht in alle aspecten van je leven. Ik leer je om door het leven te fietsen op een realistische manier. Er zijn hoogtes en laagtes, die zullen er altijd zijn. Alleen werken we er samen aan om de pieken en dalen wat af te vlakken en je emotioneel en fysiek meer in balans te houden.


De eerste stap is jezelf aanvaarden zoals je bent. Je bent anders dan alle anderen. Niemand voelt wat jij voelt, niemand denkt hoe jij denkt en niemand hoeft jou te zeggen hoe je moet reageren in bepaalde situaties.


Ik kan jou helpen om te genieten van het leven. Om met realistische verwachtingen door het leven te gaan. Ook jij kan je schuldgevoel tot een minimum herleiden en zorgelozer in het leven staan.


Heel mijn leven streefde ik ernaar om perfect te zijn. Toch voelde het nooit goed genoeg.

Ik begon te léven in plaats van alleen maar te bestaan.

Ik leek een leven te leiden waar veel mensen van dromen.


Maar ondanks uiterlijke tekenen van succes worstelde ik met heel wat stress. Ik wou niet alleen goed presteren, zelfs excelleren was niet goed genoeg. Zonder het zelf te beseffen leed ik onder perfectionisme. Mijn zelfbeeld was heel laag en complimenten aanvaarden kon ik niet. Of ik een "goede dag" of een "slechte dag" had werd bepaald door hoe mijn omgeving op mij reageerde. Ik vergeleek mezelf constant met anderen en had het gevoel nooit aan de verwachtingen te voldoen. 


Een gesprek met iemand anders, zowel privé als professioneel, speelde zich uren later nog af in mijn hoofd. Ik bedacht de hele tijd wat ik anders en beter had kunnen en moeten zeggen.


Ik had het gevoel overal tekort te schieten, steeds achter de feiten aan te lopen en ondanks dat ik mijn uiterste best deed voor alles en iedereen leek het nooit goed genoeg. Ik voelde mij constant moe


Tot ik besefte dat IK de verwachtingen te hoog legde voor mezelf. En ik mezelf er geen plezier mee deed om mijn leven in teken van anderen te leiden.


Ik begon mijn leven te leven in plaats van alleen maar te bestaan.


En ik beloofde mezelf dat ik anderen zou helpen om hetzelfde te doen.

Een zorgeloos leven start bij zelfzorg.


Zelfzorg kwam centraal te staan in mijn leven. 

Ik leerde mezelf aanvaarden zoals ik ben en ik leerde dat ik mezelf niet altijd hoef weg te cijferen voor anderen. Meer zelfzorg betekent ook dat je meer respect krijgt van anderen.

Eén van de sleutels van een zorgeloos leven is jezelf leren kennen en ontdekken wat jij nodig hebt om je goed te voelen. Als jij de signalen van je hoofd en je lichaam leert kennen, is het leven plots heel wat makkelijker. 

Dankzij zelfzorg ontdekte ik op tijd die knobbel in mijn borst. Ik had borstkanker die gelukkig te behandelen was. Omdat ik mezelf graag zag, lukte het ook om ermee om te gaan en te geloven dat het goed zou komen. De resultaten van mijn behandeling waren spectaculair. 

De Lieselot hier op de foto kon het aan om een zware diagnose te krijgen en om de behandeling te doorstaan.

Ook jij verdient een zorgeloos leven!

Als mijn verhaal herkenbaar is voor jou, weet dan dat het voor jou ook mogelijk is om gelukkiger door het leven te gaan. Hoe onmogelijk het soms lijkt - geloof mij, dat was bij mij ook zo - toch kan ook jij erin slagen om je beter in je vel te voelen. Ook jij mag eindelijk beginnen léven!

De Zelfzorg Test is al een eerste stap om meer inzichten te krijgen in wat jij nodig hebt.

Nog steeds aan het lezen?

Hieronder vind je nog enkele weetjes over mij.

Dit is wat ik al mijn hele leven doe

Het lijkt wel of ik geboren ben om klaar te staan voor anderen. Het is niet wat ik doe, maar gewoonweg wie ik bén. Ik vind mensen ongelooflijk boeiend en ik kan oprecht zeggen dat ik veel mensen begrijp. Niet omdat ik hetzelfde voel, dat kan je immers niet weten, maar omdat ik begrijp dat mensen zich soms voelen hoe ze zich voelen. Ik heb dan ook geen enkel oordeel over mijn klanten. Wie ben ik immers om te oordelen over anderen...?

Een leven lang leren, overal en altijd

Tijdens mijn coach-opleidingen heb ik ongelooflijk veel geleerd. Ik blijf ook steeds opleidingen volgen, omdat ik geloof dat je niet genoeg kan leren. Daarnaast lees ik heel wat boeken. Door te lezen krijg ik ontelbare ideeën voor projecten, blogs, programma's en zo veel meer. Boeken, (vak)tijdschriften, het internet, opleidingen, collega's, het leven, ... Overal doe ik ervaring op en haal ik ideeën uit om daar weer mee aan de slag te gaan.

Ik hou van alleen zijn

Ik ben een heel sociaal persoon. In elke omgeving kan ik me aanpassen en ik vind meestal wel een onderwerp waarover ik kan meepraten. En toch hou ik ervan om in mijn vrije tijd alleen te zijn. Of in elk geval alleen met mijn gezin, gezellig thuis. Ik hoef niet altijd actie of sociale activiteiten. Mijn ideale vrijetijdsbesteding is thuis zijn en genieten van rust en "niets" doen.

Ik ben een eeuwige gever

Ik vind het fijn om er te zijn voor anderen. Ik ben niet materialistisch en ik geef graag cadeautjes. Als iemand mij om hulp of raad vraagt, dan sta ik met plezier voor die andere klaar. Zonder mezelf daarbij te verliezen uiteraard. Daarom ben ik zo dankbaar dat ik deze job mag uitvoeren. Van je passie je beroep maken, iets mooiers dan dat bestaat er niet volgens mij.

Mijn grote liefde

Op 1 februari 2020 stapte ik in het huwelijksbootje met Dieter, de liefde van mijn leven. Deze dag is extra bijzonder voor ons: hij werd die dag 40 en ik 35. Sindsdien is het op 1 februari dus altijd 3 keer feest!

Eén van mijn belangrijkste waarden is

Eerlijkheid. Ik vind het uitermate belangrijk om eerlijk te zijn. Zeker in deze job. Als ik je niet kan helpen zal ik dat eerlijk zeggen. Ik zal me ook nooit beter voordoen dan ik ben. Ik ben een mens van vlees en bloed en dus kan ik niet doen alsof ik altijd gelukkig ben. Als we allemaal wat eerlijker zouden zijn over hoe we ons voelen, dan zou de wereld volgens mij al een stukje aangenamer zijn.

Ik hou niet van labels

Hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, fybromyalgie, autisme, ADHD, ... Ik hou niet van labels. Niet omdat ik ontken dat ze bestaan, wel omdat ik ervan overtuigd ben dat niemand ooit 100% bij zo'n label past. En ja, soms zijn ze nodig, dat zal je mij niet horen betwisten. Toch is het mijn wens dat iedereen gewoon zichzelf kan zijn, ongeacht welk label er op jou wordt gekleefd. Je bent ook méér dan zo'n label. Het risico van een label is dat je jezelf mogelijk eigenschappen toeschrijft die bij je label horen, maar daarom niet per se bij jou.

Dit is mijn guilty pleasure

Neighbours. Elke dag kijk ik naar Neighbours of soms kijk ik een paar opnames na elkaar. Ik volg mee met de Britten en zit dus een beetje voor op de Belgische uitzendingen. Dat is voor mij pure ontspanning en de serie is exact even oud als ik ben. Niemand is perfect he ;-)

Hier droom ik van

Het is mijn droom om de menselijkheid terug te brengen bij ons allemaal. Als ik hardop mag dromen, wil ik minstens 100.000 mensen begeleiden naar échte zelfzorg. Ik geloof namelijk dat we allemaal gelukkiger kunnen zijn als we wat meer berusten in het leven. Als we beseffen dat we niet "het mooiste" of "het beste" leven moeten leiden, maar gewoon het ECHTE leven mogen nemen zoals het komt.

Een andere passie

Eveneens sinds kleinsaf ben ik geboeid door technologie. Ik word super blij van het bouwen van websites. Deze website en die van de zelfzorgshop heb ik trouwens helemaal zelf gemaakt. Wil jij ook zo'n website op jouw maat? Contacteer me gerust!

>