Zelfzorg moet je zelf doen, maar niet alleen.


Individueel gesprek

Daarom geloof ik heel sterk in de kracht van individuele gesprekken. Jouw situatie is immers uniek. Jij bent anders dan alle andere mensen op deze wereld. Ik werk graag samen met jou om je te begeleiden naar een vrijer en gelukkiger leven. Tijdens onze gesprekken ontdekken we wat jij nodig hebt om je goed te voelen en doorbreken we gedachtenpatronen die jou tegenhouden om voluit te leven.

Je kan bij mij zowel terecht voor online begeleiding als begeleiding in mijn praktijk.

Wat omvat een traject bij De Zelfzorg Expert?

 • Jouw traject, jouw tempo
 • Sessies op jouw maat, niets is voorgekauwd
 • Tussen de sessies door ben ik bereikbaar via mail en Whatsapp

Waarvoor kan je bij mij terecht?

 • Als je alles hebt om gelukkig te zijn, maar het zo niet aanvoelt
 • Als je worstelt met de druk van het dagelijks leven
 • Wanneer je aan je zelfvertrouwen wil werken
 • Als je last hebt van perfectionisme
 • Als je moet leren leven met een ernstige en / of chronische aandoening
 • Als je twijfelt over bepaalde keuzes in je leven 
 • Als je een burn-out of depressie hebt doorgemaakt en je aan zelfzorg wil werken 
 • Als je altijd klaar staat voor iedereen en je heel veel stress ervaart
 • Als je constant moe bent of pijn hebt en je medisch gezien gezond bent
 • Als je problemen ervaart in je relatie en hier (samen) wil aan werken
Zelfzorg gesprek plannen
Kom langs in mijn praktijk of plan een online gesprek

We ontmoeten elkaar in mijn praktijk in Lessenbos of online via Google Meet. Je ontvangt een uitnodiging met alle details via mail. Betaling gebeurt op het einde van het gesprek.

Wat anderen ervan vinden:

De gesprekken met Lieselot voelden aan als een gesprek met een vriendin, maar dan een beetje anders. Voor mij waren het leuke, deugddoende babbels. Lieselot heeft een luisterend oor, stelt gerichte vragen, heeft geen oordeel, brengt goed advies,….. kortom hetgeen ik nodig had.

Martine M.

Lieselot is iemand die heel veel rust uitstraalt. Alleen al naar haar stem luisteren maakt mij rustig. Ze houdt je vaak een spiegel voor en helpt je om de dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Het is ook fijn dat ze niet oordeelt over datgene waarmee je worstelt.

D. P.

Veelgestelde vragen

Waar gaan de sessies door?

De sessies kunnen doorgaan in mijn praktijk in Lessenbos of online.
Het adres van mijn praktijk vind je onderaan deze pagina of je kan mij ook vinden via Google Maps.

Online sessies kunnen doorgaan via Zoom of Google meet. 

Je ontvangt altijd een e-mail met de bevestiging van je afspraak. In deze e-mail vind je de adresgegevens of de link naar onze sessie.

Hoe verloopt een sessie?

Alles hangt af van het moment. Jij beslist waarover je het wil hebben. Afhankelijk van dat onderwerp en hoe jij je op het moment van de sessie voelt gebeurt het volgende:

 • We praten met elkaar
 • Ik stel vragen die jou helpen om tot inzichten te komen
 • Mogelijk deel ik mijn eigen ervaring met je
 • Ik neem je mee in een mediatie of een visualisatie
 • We zoeken samen uit hoe je met bepaalde zaken kan omgaan

Jij staat centraal in onze gesprekken en alles gebeurt steeds in onderling overleg. Jij bepaalt het tempo, ik volg en leid onze sessies in de juiste banen.

Moet ik zelf iets meenemen of voorbereiden?

Je hoeft zelf niets mee te nemen noch voor te bereiden.

Als er iets is wat jou kan helpen en dat je graag wil delen met mij, dan mag dat natuurlijk wel altijd. Omdat we werken rond zelfzorg, vind ik het heel belangrijk dat jij je comfortabel voelt. Ik voorzie comfortabele zetels in mijn praktijk. Jij mag makkelijke kledij aantrekken, je schoenen uitdoen, een dekentje of een kussen nemen, ... Die laatste mag je zelf ook meebrengen als je dat graag wil.

Alles is bespreekbaar.

Hoe kan ik betalen?

Je kan betalen met de meest gebruikelijke betaalmiddelen:

 • Cash
 • Payconiq
 • Bancontact
 • Via overschrijving

Is er een lange wachtlijst?

Je kan steeds snel terecht bij De Zelfzorg Expert. Ik ben er mij zeer van bewust dat je snel geholpen wil worden eens je de stap naar begeleiding gezet hebt. Daarom maak ik graag ruimte voor je vrij in mijn agenda. Vind je geen moment dat voor je past? Contacteer me gerust.

Hoe lang duurt een traject?

De duurtijd van een traject is steeds afhankelijk van verschillende factoren. Het is dan ook zeer individueel hoe lang je traject bij mij loopt. Ik streef er steeds naar om je traject zo kort mogelijk te houden. Het doel van onze sessies is om je handvatten mee te geven waar je steeds kan naar terug grijpen. Geen onnodig langdurige trajecten. Daar geloof ik niet in.

Hoe vaak moet ik langskomen?

De frequentie van onze sessies wordt steeds in overleg bepaald. Meestal starten we met sessies van 1,5 uur om de 3 weken. Afhankelijk van jouw noodzaak kan dat bijvoorbeeld ook om de 2 weken in sessies van 60 minuten. We overleggen samen wat het beste lijkt in jouw geval en we evalueren steeds per sessie of we de frequentie al dan niet aanpassen.

Waarom een verslag voor de huisarts?

Als je bij mij komt op een moment dat je (langdurig) ziek bent, is het steeds nuttig om je huisarts op de hoogte te brengen van waar we zitten in het traject. Samen bereik je nu eenmaal meer. Het is al gebleken dat transparantie naar je huisarts extra ondersteunend werkt in je herstel. Uiteraard gebeurt dit steeds in overleg met jou. 

Blijven onze gesprekken tussen ons?

Uiteraard! Ook ik ben gebonden aan beroepsgeheim. Alles wat er tijdens onze sessies gezegd wordt blijft steeds tussen ons en die informatie wordt met niemand gedeeld. In het verslag naar de huisarts staan alleen de aandachtspunten en de doelstellingen van onze gesprekken. 

>