Zelfzorg (z)ingeving

Een pakkende quote of een beknopte tekst vat soms zo goed samen wat we voelen. Daarom verzamelde ik heel wat levenswijsheden, spreuken en gezegden die inspireren, motiveren, zelfzorg stimuleren of simpelweg de lachspieren activeren. 

Sleutels voor een vrij en gelukkig leven

De zelfzorg (z)ingevingen werden opgedeeld naargelang het thema. Kies er een thema uit dat je aanspreekt om meer uitspraken, zegswijzen of levenswijsheden te zien. De zelfzorg (z)ingevingen zijn bedoeld als sleutels voor een vrij en gelukkig leven. Print ze af, hang ze ergens omhoog of gebruik ze op jouw manier om meer invulling te geven aan je leven, om bewuster te leven en om je zelfzorg te stimuleren. Geniet van jouw reis naar een vrij en gelukkig leven.

Zelfzorg (z)ingeving thema's

Zelfliefde
Zelfzorg en zelfliefde gaan hand in hand. Het is pas als je jezelf graag ziet, dat je ook goed voor jezelf kan zorgen. Met deze quotes inspireren we om mild en zacht voor jezelf te zijn.

Carrière
Ondernemer, zelfstandige, werkgever of werknemer. Af en toe kunnen we allemaal wel eens wat inspiratie en motivatie gebruiken. Want werken maakt een groot deel uit van ons leven.

Liefde en vriendschap
Een thema waarover heel wat zegswijzen en spreuken te vinden zijn. Liefde, vriendschap en alle bijhorende emoties zijn alom aanwezig in onze maatschappij en dus quotes genoeg...

Aanvaarding
Het moeilijkste bij bepaalde situaties is aanvaarden dat het nooit meer zoals vroeger zal zijn. Toch ligt er een grote kracht in aanvaarding - in loslaten wat je niet kan controleren...

Chronische ziekte & pijn
Bemoedigende woorden en mooie inzichten zijn altijd welkom als je pijn lijdt, al dan niet als gevolg van een chronische ziekte. Laat je inspireren door deze quotes.

Perfectionisme
Over perfectionisme bestaan nog veel misvattingen. Er is trouwens helemaal niets mis met perfectionistisch zijn. Behalve als het té wordt. Perfect imperfect, daar gaan we voor.

(Nacht)rust
Innerlijke rust is wat we iedereen toewensen. Weg met chronische stress en op naar meer rust. Want wie zich overdag ontspannen voelt zal 's nachts ook beter kunnen slapen.

Positieve affirmaties
Wat je over jezelf gelooft is waar. Daarom zijn positieve affirmaties een goed hulpmiddel voor zelfzorg. Als jij over jezelf gelooft dat je de moeite waard bent, volgt zelfzorg vanzelf.

Evenwicht
Ben jij iemand van pieken en dalen? Horen emotionele hoogtes en laagtes er helemaal bij? De kunst van het leven is om een evenwicht te vinden in alles. Een evenwicht dat voor jou werkt.

Burn-out
Burn-out is een ziekte van deze tijd. De kans bestaat dat jij mensen kent die een burn-out doormaken of je hebt er persoonlijk ervaring mee. Deze quotes helpen om het beter te begrijpen.

Zelfvertrouwen
Vertrouwen in jezelf, het lijkt eenvoudig, maar is het niet altijd. Heel wat mensen worstelen met de angst "niet goed genoeg" te zijn. Laat je inspireren op je weg naar meer zelfvertrouwen.

Reflectiemoment
In het Engels spreken we van journaling, in het Nederlands is dat een dagboek bijhouden. Ik noem het reflectiemomentjes. Ze helpen om zelfinzicht en zelfzorg te stimuleren.

Waarom zelfzorg (z)ingeving?

Ik kijk er altijd naar uit om dagelijks je zelfzorg (z)ingevingen te zien verschijnen. Ze geven mij een boost om de dag te starten en doen mij nadenken over mezelf en het leven.

Dankzij de zelfzorg (z)ingevingen voel ik mij veel rustiger. Ik kan mijn ziekte beter relativeren en daardoor heb ik regelmatig betere dagen. Het lijkt misschien banaal, maar hierdoor voel ik me minder alleen met mijn ziekte.

De kleine dingen in het leven appreciëren en beseffen dat ik de moeite waard ben, dat is wat de zelfzorg (z)ingevingen voor mij doen. Ik heb niet altijd grote en speciale gebeurtenissen nodig om van het leven te genieten.

Ontvang de nieuwsbrief

Starten met zelfzorg?

Dan is Het praktische zelfzorgboek misschien iets voor jou. Dit boek in handig formaat helpt jou om meer inzichten te krijgen in jezelf en wat jij nodig hebt om je goed te voelen en gelukkig te zijn.

Het praktische zelfzorgboek
>