Haal je veel inspiratie uit mijn blogs? Je mag mij altijd trakteren op een theetje 🍵De meeste mensen die nood hebben aan extra zelfzorg, zijn mensen die constant klaar staan voor anderen. Ze willen iedereen helpen en vergeten daarbij zichzelf.

Nochtans verdient niet iedereen evenveel hulp. 

Bovendien is het niet altijd verstandig om steeds te blijven helpen. 

Neem het voorbeeld van een gokverslaafde persoon die zwaar in schulden zit: als je deze persoon extra geld toestopt, dan is de kans groot dat dit geld opnieuw naar het gokken gaat, waar het vervolgens kwijtgespeeld wordt en de schuldenberg uiteindelijk groter maakt.

In bovenstaande geval help je die persoon het beste door niet meer te willen helpen. Geen geld meer geven is één van de verstandigste stappen die je kan zetten. Los van op een andere manier hulp zoeken natuurlijk.

Als je niet emotioneel betrokken bent bij de situatie, is de geldkraan toedraaien de meest logsiche stap. Toch zijn heel wat klanten van De Zelfzorg Expert mensen die blijven geven. Omdat ze goed willen zijn, omdat ze zorgzaam zijn en omdat ze hopen dat ze daardoor hun geliefde helpen.

Het hoeft ook niet altijd zo extreem te zijn. Er zijn veel situaties waarin je beter wat minder zou proberen helpen, omdat je door minder te helpen die persoon net méér helpt.

Wanneer had jij iemand meer kunnen helpen door die minder te helpen?

Deel deze zelfzorg (z)ingeving

door anderen bekeken


Zelfliefde Anders zijn
Aanvaarding tijd
Perfectionisme wat je over jezelf gelooft
Aanvaarding loslaten
Perfectionisme iedereen anders
Affirmatie jezelf aanvaarden
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Starten met zelfzorg?

Dan is Het praktische zelfzorgboek misschien iets voor jou. Dit boek in handig formaat helpt jou om meer inzichten te krijgen in jezelf en wat jij nodig hebt om je goed te voelen en gelukkig te zijn.

Het praktische zelfzorgboek
>